Je bekijkt nu Hoe Het Allemaal Begon…

Hoe Het Allemaal Begon…

Vandaag is het exact 11 jaar geleden sinds mijn eerste fotosthoot. Dus, laten we even terugblikken op hoe het allemaal begon.

Ik vond het altijd al enorm leuk om foto’s te maken met vrienden. Toen ik op een dag werd geattendeerd op een fotoshoot event in het zuiden van Nederland, leek het me wel “fun” om hier aan mee te doen. Deze evenementen brengen fotografen, make-up artiesten en modellen samen met het doel om te netwerken en gelijktijdig ongeëvenaarde resultaten te behalen. Twee vliegen in één klap.

Het was echt een hele toffe ervaring en de resultaten waren boven verwachting. Maar, zoals op de foto’s te zien, nog niet bepaald met een alternatief tintje.

Deze dag was me zo goed bevallen dat ik vaker model wilde staan. En ik besloot hier mijn hobby van te maken. Maar, wat maakt het nou eigenlijk zo leuk?

  1. Ik kan een kant van mezelf uitdrukken die ik niet elke dag, in de reguliere samenleving, kan laten zien.
  2. Je ontmoet veel interessante mensen. Ik vind het vooral geweldig nu ik een paar echt geweldige fotografen (en inmiddels goede kennissen) heb, waar ik regelmatig mee kan samenwerken.
  3. Het is creatief, expressief, en je laat jezelf zien aan de buitenwereld op een veilige en beschermde manier. Uiteraard mede door de visie en het vakmanschap van de fotograaf, maar als model geef je zo veel of zo weinig als je wilt.
  4. Het helpt je om zelfvertrouwen op te bouwen.
  5. Ik vind het leuk om te zien hoe verschillend elke fotosessie kan zijn.

Er zijn veel mooie getalenteerde meisjes die de kost kunnen verdienen als model. Maar ik doe het toch liever als hobby. Ik vind het geweldig om te doen, maar ik heb ook een leuke baan als medewerkster Customer Service. Voor mij is modellenwerk iets waar ik van hou, niet iets dat ik moet doen.

Find something you’re passionate about and keep tremendously interested in it.”
~Julia Child