Je bekijkt nu National Smile Day

National Smile Day

Vandaag, 31 mei 2023, wordt in Amerika “National Smile Day” gevierd. Op deze dag hoor je – zoals de naam al zegt – te lachen.

Over lachen gesproken…
Sommige mensen vinden dat ik niet vaak lach op foto’s. Waarom? Breeduit lachen voor een foto voelt voor mij hetzelfde als hoe een gemiddelde mens zich voelt als die boodschappen moet doen in zijn of haar ondergoed… ongemakkelijk! Bovendien ziet het er gewoon zo “gemaakt” uit. Ik mis dan het spontane in de foto, de sprankel die bij een lach hoort.

Lachen ongemakkelijk?
Eigenlijk komt dat gewoon omdat ik vind dat ik geen mooie lach heb. En uiteraard het past niet bij mijn “alternatieve imago”. Een breeduit lachende goth op foto’s, dat klopt gewoon niet.

Ik lach heus wel eens.
Het is ook weer niet zo, dat je als alternatieveling niet meer mag lachen. We zijn immers gewoon normale mensen die vrienden ontmoeten, praten, feesten en natuurlijk… lachen! Alleen liever niet op foto, vind ik.

Nu zijn er uiteraard fotografen die het voor elkaar krijgen om een foto met een lach te ontfrutselen. En daarom – speciaal voor “National Smile Day” – een zeldzame lachfoto. 🙈

Fotografie: Studio Haaglanden

“Sometimes your joy is the source of your smile,
but sometimes your smile can be the source of your joy.”
~Thich Nhat Hanh