Je bekijkt nu #MeFact: Mijn Perfecte Imperfecties

#MeFact: Mijn Perfecte Imperfecties

Het is oké om niet alles aan jezelf mooi te vinden. We zijn tenslotte allemaal mensen. Iedereen heeft wel dingen waar ze onzeker over zijn en die ze graag zouden willen veranderen. Maar tegelijkertijd is het belangrijk om deze zogenaamde “gebreken” te omarmen. Want, dat is wat ons uniek maakt.

Zoals je kunt zien aan de titel van deze blogpost, gaat dit artikel over mijn “perfecte imperfecties”. Ik heb dit onderwerp al eerder op het wereld wijde web zien rondgaan en ik vond het bijzonder positief om te zien dat zoveel bloggers en YouTubers niet alleen hun favoriete eigenschappen, maar ook hun minst favoriete eigenschappen, over zichzelf durven te delen.

Hier zijn dan mijn “perfecte imperfecties”:

Mijn imperfecties:

 1. Mijn huid.
  Ik heb last van een redelijk onzuivere en acne-gevoelige huid, wat soms erg frustrerend kan zijn. Ik krijg hier en daar af en toe puistjes. Geen enkele foundation geeft me het gevoel dat ik een geweldige huid heb. Ook moet ik oppassen met welke producten ik op mijn gezicht gebruik. Zelfs goed geformuleerde huidverzorgingsproducten, zoals reinigingsmiddelen of vochtinbrengende crèmes, kunnen negatieve reacties veroorzaken.
 2. Mijn schouders.
  Ik kan wel zeggen dat ik brede schouders heb. Brede schouders hebben is niet echt een imperfectie, want ze laten je er sterk uitzien. Maar het kan soms best lastig zijn als het gaat om het vinden van de perfect passende outfit.
 3. Mijn borsten.
  Ik ben niet super ontevreden over mijn borsten, maar soms zou ik willen dat ik wat meer volume had. Ik wil ook weer geen supergrote borsten hebben, en ik ben wel tevreden over het effect dat een push-up BH al heeft op mijn maat, maar op een of andere manier heb ik gewoon het gevoel dat een cupmaat groter me beter zou staan.
 4. Over analyseren.
  Ik ben niet iemand die altijd alles analyseert en overdenkt, maar als ik dat doe, is het niet leuk. Ik probeer objectief en rationeel te blijven, vooral wetende dat ik erg emotioneel kan zijn. Dit is iets waar ik echt aan moet werken en ik heb de afgelopen jaren al zoveel vooruitgang geboekt. Overdenken is een van mijn grootste uitdagingen.

Eigenschappen die ik leuk vind aan mezelf:

 1. Mijn haar.
  Soms ben ik gewoon overwelmd door de complimenten de ik krijg over mijn lange haar. Zo ontzettend lief! En, om eerlijk te zijn, hou ik echt van mijn lange haar. Ik voel me behoorlijk gezegend met mijn van nature dikke, steile haar. Ik ga ongeveer elke vijf weken naar de kapsalon om te kleuren en, indien nodig, om de puntjes bij te laten knippen.
 2. Mijn ogen.
  Veel mensen vertellen me dat ik grote ogen heb. En ik ben trots op ze! Grote ogen zijn prachtig! Ze zijn bedoeld om te pronken en niet om ze eenvoudig en saai te houden. Ik hou er van om mijn ogen te laten zien met een smokey eye make-up.
 3. Mijn lengte.
  Dit klinkt misschien een beetje raar, maar met mijn 163cm denk ik dat ik een goede lengte heb. Ik vind het best leuk om me soms klein te voelen. Ik voel me er eigenlijk best schattig door.
 4. Mijn empathie.
  Als het gaat om een ​​persoonlijkheidskenmerk, zou ik zeggen mijn empathie. Ik kan mezelf redelijk gemakkelijk in andermans schoenen verplaatsen en beide standpunten in een situatie begrijpen. En ik heb het gevoel dat dat een geweldige en nuttige eigenschap is om te hebben. Soms kan het ook belangrijk zijn om medeleven te kunnen tonen.

Laten we eerlijk zijn, om echt van onszelf te houden, moeten we beginnen met nederig te zijn en alles opzij te zetten wat anderen over ons zeggen, wat de maatschappij zegt dat we zouden moeten zijn. We moeten beginnen met onszelf te zijn. Maar dat is nog niet zo makkelijk.

Ik kan niet ronduit zeggen dat ik overloop van zelfliefde. Maar, ik ben goed in het mezelf zijn. Immers, niemand anders kan mij zijn zoals ik dat kan. We hebben allemaal onzekerheden en in plaats van ze te haten, zouden we ze allemaal moeten omarmen omdat ze deel uitmaken van wie we zijn.

“Be happy with being you. Love your flaws. Own your quirks.
And know that you are just as perfect as anyone else, exactly as you are.”
~Ariana Grande.