Je bekijkt nu #MeFact: Mijn Liefde Voor Vampiers

#MeFact: Mijn Liefde Voor Vampiers

Vandaag, op 26 mei, wordt door literatuurliefhebbers en fans van Dracula “World Dracula Day” gevierd. Een dag ter ere van ’s werelds bekendste vampier: Dracula.

World Dracula Day is in het leven geroepen op 26 mei 2012 door The Whitby Dracula Society. Deze dag staat stil bij de publicatie van Bram Stoker’s Dracula in 1897, één van de bekendste horrorklassiekers. Deze gotische roman vertelt het gruwelijke verhaal rondom de Transsylvaanse graaf Dracula en zijn poging om naar Engeland af te reizen voor zijn zoektocht naar nieuw bloed, en zijn missie om de vampiervloek te verspreiden.

De vampier. Een mythisch wezen. Een wezen dat tot ieders verbeelding spreekt. Een wezen dat angst inboezemt. Vampiers zijn ongelooflijk sexy. Ze zijn krachtig en vol passie, maar tegelijkertijd ook gevaarlijk of zelfs dodelijk. Hun bloedlust resoneert met onze lust naar wat verboden is. Vampiers hebben het eeuwig leven, maar ook hun zwaktes. Niet oplettend zijn, kan hun dood worden.

Vampiers zijn altijd mijn favoriete mythische wezens geweest (en dat zullen ze ook altijd wel blijven) en ik heb een zwak voor alles wat met vampiers te maken heeft; films, games… noem maar op! Ik moet gewoon alle films en tv-series over vampiers een keer gezien hebben. Vampiers nemen je mee naar een andere wereld. Een wereld vol fantasy en mysterie.

Mijn liefde voor vampiers is hoogstwaarschijnlijk de reden dat ik altijd wel in ben voor een fotoshoot rond dit bovennatuurlijke thema.

“Do you believe in destiny? That even the powers of time can be altered for a single purpose?”
~
Count Dracula, ‘Bram Stoker’s Dracula’, 1992