Je bekijkt nu Mijn Eigenaardigheden Zijn Mijn Eigen Aardigheden

Mijn Eigenaardigheden Zijn Mijn Eigen Aardigheden

Iedereen heeft zo zijn eigenaardigheden. De een wat meer dan de ander.

Jouw eigenaardigheden zijn bepaalde ’trekjes” die je liever niet vertelt aan een ander. Omdat je denkt dat ze raar zijn, vreemd klinken, of gewoon omdat het niet interessant is voor een ander om te weten. Maar juist die opvallende, afwijkende of grappige eigenaardigheden maken dat je bent wie je bent!

Ook ik heb uiteraard een aanzienlijke hoeveelheid “toffe (en uiteraard minder toffe) bijzondere eigenschappen”, die maar die nu eenmaal bij mij horen.

Met ‘trots’ deel ik mijn meest opvallende eigenaardigheden:

 1. Ik ben een mutsenmuts. Ik ben dol op beanies, mutsen, petten en hoeden. Hoe gekker, hoe liever! 🧢 Een muts of hoed in de winter houd je niet alleen lekker warm, het maakt je outfit ook helemaal af! Eigenlijk draag ik ze zowel in de winter als in de zomer.
   
 2. Ik kan niet zonder muziek. Muziek is mijn medicijn, mijn therapie, mijn stemmingsmaker. Ik begin de dag met mijn eigen “silent disco” (met bijbehorende dans moves) op mijn AKG koptelefoon, aangezien het op dat tijdstip nog niet sociaal verantwoord is om luid muziek aan te zetten. 🎧 Ik luister muziek onder de douche, in de auto, op mijn werk en tijdens het hardlopen. Vooral tijdens het autorijden, wil ik nog wel eens enthousiast meebleren. En als ik een nummer écht te gek vind, staat het vaak meteen duizend keer op repeat.
   
 3. Ik kauw op mijn rietje tot deze helemaal plat is. Geen idee waarom.
   
 4. Iets wat veel van jullie waarschijnlijk wel herkennen, maar de toiletrol mag maar op één manier hangen; met de scheurkant naar boven, nooit naar onder. 🧻 Als ik ergens ben waar hij ‘verkeerd om’ hangt, dan pas ik het aan. Ook als ergens een treurig leeg rolletje hangt (en de nieuwe rol ligt maar wat in het wasbakje), dan wissel ik ze altijd om.
   
 5. Ik kan mezelf bijna een expert huilen-bij-films noemen, want ik huil vrij snel als ik maar een beetje een zielige film, TV-serie of zelfs tekenfilm zit te kijken. En deze stoere chick probeert uiteraard zo onopvallend mogelijk te snikken.
   
 6. Ik denk dat ik deze eigenschap met meer mensen deel, maar ik ben redelijk agressief in de auto. Ik kan er gewoon echt niet tegen wanneer mensen rijden alsof ze hun rijbewijs bij een pakje boter hebben gekregen. Als je niet kunt parkeren, ga het dan oefenen. Als je niet harder dan 100 wilt rijden op de autosnelweg, blijf dan in vredesnaam op de rechterbaan. Dat knipperlicht is niet voor niets uitgevonden, gebruik het ook. Tja, soms zit ik me echt op te vreten achter het stuur… en ontsnapt er ook links en rechts wel eens een krachtterm.
   
 7. Ik lust geen koffie. Je hebt mensen die helemaal team koffie zijn en je hebt mensen die er helemaal niets van moeten hebben. In dat laatste team zit ik. Hoe vaak ik ook het ook probeer, ik ga het gewoon niet lekker vinden.
   
 8. Ik ben verslaafd aan lingerie. 👙 Ik trakteer mezelf maandelijks op één of meer leuks. Ik heb inmiddels ruim vier lades vol met leuke setjes en bodies. Uiteraard bestaat deze collectie uit veelal zwarte lingerie, maar ook uit ‘knalkleuren’. Ik heb een voorkeur voor lingerie met kant.
   
 9. Ik ben een rond-bedrag-tanker. Ik kan er oprecht van genieten als de cijfertjes van de tankcomputer op een rond bedrag uitkomen.
   
 10. Ik ben dol op horrorfilms, met name films over het paranormale (geestverhalen en zo) en vampierfilms. Maar na het kijken van een horrorfilm, moeten vaak alle lichten gewoon even aan.
   
 11. Ik vind autorijden best leuk, alleen zodra ik achteruit moet inparkeren, gaat de radio zachter. Een reden kan ik mij niet bedenken. Misschien dat ik mij dan beter kan focussen? Geen idee.
   
 12. Ik ben een natuurfreak. Ik ga graag naar het strand, de bossen en de heide. Het werkt gewoon rustgevend. 🌳 
   
 13. Er zijn – naast muziek – twee dingen die ik ’s morgens gewoonweg nodig heb om de dag te starten: mijn verse citroen-gember-thee en een douche.
   
 14. Chocola is mijn guilty pleasure. Ik let best wel op mijn voeding, maar als het gaat om chocola, kan ik de verleiding gewoon niet weerstaan. Ik ben dol op chocola en bijna alles waar chocola in zit. 🍫
   
 15. Ik kan niet slapen zonder deken of laken. Zelfs tijdens de haast ondragelijk warme zomernachten, heb ik nog steeds een deken om fatsoenlijk in slaap te kunnen komen. Bovendien moeten voor het slapen gaan álle ledematen onder de dekens liggen. Anders voel ik me niet veilig.
   
 16. Rundvleeskroketten, wie lust ze nou niet?! Ik eet een kroket meestal op door eerst het topje er af te eten en daarna de kroket “leeg te lepelen” met frietjes.
   
 17. In andere auto’s dan die van mij rijden vind ik niets. Ik ben dan als de dood dat er iets kapot gaat of dat ik dan juist schade rijd.
   
 18. Ik word er blij van als ik een heel chipje uit de chipszak tover, waar nog geen stukje van af is gebroken. Het liefst zo groot mogelijk. Ze lijken gewoon veel lekkerder te smaken dan gebroken chipjes.

Dit ben ik! 18 gekke trekjes, rare tics en aparte eigenschappen. En, als ik er nog een tijdje over nadenk, heb ik er waarschijnlijk zo nóg 100 eigenaardigheden bij.

Nu jij! Hoe goed ken jij jezelf? Maak ook eens overzicht van jouw meest opvallende, leukste (of minst leukste) eigenaardigheden. En als je je eigenaardigheden écht niet kunt vinden, weet ik zeker dat je vrienden en familie je graag op weg helpen. 😉

Fotografie: Han de Bruin

“I am a collection of oddities, a circus of neurons and electrons:
my heart is the ringmaster, my soul is the trapeze artist, and the world is my audience.
It sounds strange because it is, and it is, because I am strange.”
~David Arnold