Model Lady Elisa V. door fotograaf Johan Koops

Mijn Eerste Fotoshoot Van 2024 Is Een Feit!

Zoals de titel van deze blog al zegt: mijn eerste fotoshoot van het jaar 2024 is een feit. En wat was het een gave fotoshoot!

Ik had het genoegen mee te mogen werken aan het project “Krachtig en Prachtig” van fotograaf Johan Koops. Johan is een een enthousiaste, veelzijdige en ervaren fotograaf met een mooie studioruimte in Groningen.

Met zijn project “Krachtig en Prachtig” richt Johan zich op het vastleggen van de sterke vrouw, de stoere vrouw. Die niet meteen de ’tomboy’ of ‘bitch’ hoeft te zijn, maar een vrouw die kracht uitstraalt en tegelijkertijd ook haar vrouwelijkheid behoudt. Kracht wil uiteraard niet zeggen dat ze onoverwinnelijk zijn en geen onzekerheden hebben. Juist niet!

Wat betekent het eigenlijk om krachtig te zijn? Wanneer ben je een sterke vrouw?
Bij ‘sterk zijn’ denken veel mensen direct aan fysiek sterk zijn. Vrouwen met spierballen, die zware boodschappentassen zonder moeite kunnen dragen. Dat is zeker ook waar. Maar, in mijn belevenis, is een krachtige vrouw ook mentaal sterk. Ze bewaakt haar grenzen, staat voor waar zij in gelooft. En tegelijkertijd omarmt ze haar gevoelens, emoties en kwetsbaarheden. Ook zij heeft wel eens haar mindere momenten.

We hebben allemaal wel een of meerdere vrouwen waar we tegenop kijken, of op wie we misschien zelfs wel stiekem jaloers zijn. Zo’n powervrouw die ijzersterk lijkt en de hele wereld lijkt te dragen. Maar, weet je wat het mooie is? Eigenlijk zijn alle vrouwen sterke vrouwen.

Daarom is het project van Johan geschikt voor elke vrouw. En ik voelde me zeer vereerd om hieraan mee te mogen werken.

Persoonlijk vond ik het een erg geslaagde en gezellige fotoshoot. En de resultaten zijn stuk voor stuk ge-wel-dig! Hieronder mijn favoriete foto’s.

“The world needs strong women. Women who will lift and build others, who will love and be loved, women who live bravely, both tender and fierce, women of indomitable will.”
~Amy Tenney