Je bekijkt nu Het Pure Ink Project van fotograaf Marco Hofman Imaging

Het Pure Ink Project van fotograaf Marco Hofman Imaging

Modellenwerk is vaak ook een beetje acteren, alleen dan zonder tekst. Als (alternatief) model zet je tijdens een fotoshoot een bepaalde indruk neer die van je wordt gevraagd. Van klassiek Victoriaans Gothic tot futuristisch Cyber, van fatale vamp(ier) tot sensueel boudoir… je leeft je in (lees: je verschuilt je) in de rol die je op dat moment neerzet. Enorm leuk om te doen!

En, wanneer een fotograaf je dan wil vastleggen “zoals je bent”, denk je: “eitje!”. Maar, dat blijkt nog niet zo’n makkelijke opgave als gedacht. Je kunt je immers niet verstoppen achter je bombastische Gotic outfit, hoofdtooien of scary fangs. Het is haast alsof je uit je comfort-zone stapt.

Fotograaf Marco Hofman heeft MIJ geweldig weten vast te leggen in zijn “Pure Ink” project. Pure, niet alleen om het feit dat Marco mij heeft vastgelegd zoals ik werkelijk ben, maar vooral ook omdat Marco de foto’s niet nabewerkt. De foto’s zijn direct resultaat van omgeving (studio), belichting en camera-instellingen. En dat kan nog best een uitdaging zijn.

Persoonlijk ben ik onwijs blij met de foto’s. Dit was mijn tweede samenwerking met fotograaf Marco Hofman. En wederom kijk ik terug op een gezellige fotoshoot met succesvolle resultaten.

Wil je meer zien van het fotowerk van Marco? Kijk dan ook eens op zijn website marcohofmanimaging.nl.

“It’s one thing to make a picture of what a person looks like,
it’s another thing to make a portrait of who they are.”
~Paul Caponigro