Model Lady Elisa V. door fotograaf Adrian J.C. van den Berg

Mijn Nieuwe Winterjas

Wie mij al langer volgt, weet dat ik echt een enorme koukleum ben. Een lekker warme winterjas is dus geen overbodige luxe. Maar, winterjassen kopen is voor mij écht een drama. Ik wil uiteraard niet een “standaard” jas. En bovendien ben ik nog al “kieskeurig”, zullen we maar zeggen.

Na lang zoeken heb ik – zoals de titel van deze blog al aankondigt – dan eindelijk een winterjas naar mijn gading gevonden. Mijn keus is gevallen op de FoxTale Black Coat van Devil Fashion. Gekocht bij een van mijn favoriete alternatieve webshops: Fantasmagoria.shop. Voor mijn Gothic kledingstijl ben ik tegenwoordig eigenlijk wel op het “wereldwijde web” aangewezen, omdat er helaas in Nederland nauwelijks meer fysieke kledingwinkels zijn met deze stijl in het assortiment.

Online kleding kopen blijft natuurlijk altijd een gok. Je hoopt altijd maar dat de kleding aan jouw kwaliteitsverwachting voldoet, en dat het jou ook zo fantastisch zal staan als bij het model op de website. En, veel belangrijker nog, dat het goed past. Want, niets is zo vervelend als kleding te moeten retourneren. Niet eens om de kosten, maar het is gewoon allemaal zo’n gedoe: inpakken, juiste adres zoeken, duimen dat je retour goed wordt verwerkt, etc.

Mijn winterjas paste gelukkig PERFECT! Het is een heerlijke zachte jas met een enorm grote puntcapuchon… met pompon! Hoe leuk is dat dan?! Daarnaast is de jas is voorzien van afneembaar zwart nepbont aan de rand van de capuchon, bij de sluiting aan de voorkant en op de mouwen. Op de mouwen zijn ook nog eens kunstlederen accenten in de vorm van riempjes aangebracht. Het enige kleine minpuntje is dat er geen rits in zit. De jas is voorzien van metalen haaksluitingen. Dat is wel even wennen, maar weegt niet op tegen de supergave looks.

Deze jas is echt helemaal mijn stijl en ik ben er heel blij mee. En wat blijkt? Mijn nieuwe winterjas is ook nog eens uitermate geschikt voor een fotoshoot.

Foto’s door mijn “partner in crime” Adrian J.C. van den Berg.

“There’s something magical about a good coat that instantly boosts your confidence.”
~Unknown