Je bekijkt nu Mijn Bijdrage Aan Het LINDA. Is Op Vakantieboek 2019

Mijn Bijdrage Aan Het LINDA. Is Op Vakantieboek 2019

Wanneer je bij het opruimen het LINDA. is op vakantieboek 2019 tegenkomt. Met daarin ‘bikini body’s’ in alle soorten in maten… waaronder die van mij. Ja, je leest het goed, ik sta in dé LINDA.

Een spannende en zeker ook superleuke ervaring. Maar, waarom? Omdat ‘body positivity’ nog steeds nodig is. Respect is tegenwoordig ver te zoeken.

Uiteraard mag je positief zijn over je eigen lichaam (en ook dat is belangrijk), maar dat maakt je nog niet body positive. De manier waarop je naar andere lichamen kijkt, is wat de doorslag geeft. Body positivity betekent namelijk respect hebben voor ALLE lichamen. Je accepteert en waardeert iedereen precies zoals ze zijn; alle types, alle kleuren, alle lichaamsvormen. Zonder oordelen en zonder veroordelen.

Oordelen is een menselijke gewoonte. Dat kún je niet volledig stoppen. Er is ook niets mis met oordelen. We schatten mensen, dingen en situaties in en deze beoordeling stelt ons in staat om adequaat te handelen. Maar, soms kan het goed zijn om eens bewust stil te staan bij de oordelen die jij hebt. Oordelen zeggen namelijk niet zo zeer wat over een ander, maar meer over jouw eigen houding.

Hoe kan ik een conclusie trekken zonder dat ik weet wat er door iemand heen gaat, zonder dat ik weet in wat voor situatie iemand verkeert? Ik vind dat ik eigenlijk pas wat over iemand mag zeggen als ik in hun schoenen heb gestaan. Maar, eerlijk is eerlijk, ik heb eigenlijk wel meer dan genoeg aan mijn eigen schoenen.

Ik ben nog steeds trots een bijdrage geleverd te hebben aan het LINDA.vakantieboek 2019. Als ik naar de foto kijk, zie ik dat er in drie jaar tijd toch aardig wat veranderd is. Zo zijn er inmiddels een aantal tatoeages bijgekomen. En over tatoeages gesproken… Tatoeages zijn waarschijnlijk nog steeds een van de meest voorkomende kenmerken voor (voor)oordelen. Nu kan ik hier natuurlijk een heel pleidooi afsteken over mensen met tatoeages, maar ik kan het natuurlijk ook niet doen. Wees gewoon lief voor elkaar!

Fotografie: Blommers/ Schumm /// Styling: Lidewij Merckx /// Visagie: Charlotte Niketic /// Haar: Jan Fuite

“Go and love someone exactly as they are. And then watch how quickly they transform into the greatest, truest version of themselves. When one feels seen and appreciated in their own essence, one is instantly empowered.”
~Wes Angelozzi