Je bekijkt nu Sprookjesachtige Shibari Met Fotograaf Captured By Dionysos

Sprookjesachtige Shibari Met Fotograaf Captured By Dionysos

Ik heb het al eens eerder gezegd: de combinatie van shibari, lingerie en natuur intrigeert me. En hoe kun je dat beter combineren dan met een outdoor shibari-boudoir fotoshoot?

Wat is shibari?
Shibari of Kinbaku is een Japanse vorm van bondage. Ik heb me laten vertellen dat de oorsprong te vinden is in de Japanse krijgskunst Hojōjutsu; de kunst waarbij gevangenen werden vastgebonden.
Sinds de vorige eeuw wordt het Shibari gebruikt als kunstvorm, voor de opwinding, diepe emotionele verbinding, als manier om pijn toe te brengen en nog zoveel meer. Uiteindelijk is het voor iedereen heel persoonlijk wat het met je doet.

In de Shibari kunst ligt het accent op het maken van touwpatronen of bindingen met als doel een esthetisch aantrekkelijke vorm te creëren.

Fotograaf Captured By Dionysos heeft inmiddels een ruime ervaring met de “kunst van het knopen”, ook wel “riggen” genoemd. Ik heb al vaker met Captured By Dionysos gewerkt. Keer op keer met veel gezelligheid en een ongedwongen sfeer. Bovendien steeds weer met toffe resultaten. Daarom was Captured By Dionysos dé fotograaf en rigger bij uitstek voor mijn eerste officiële shibari fotoshoot.

Ook deze fotoshoot was weer enorm geslaagd. Fotograaf Captured By Dionysos heeft een mooi staaltje rope art neer weten te zetten én hier prachtige foto’s van gemaakt. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

Hieronder vind je mijn favoriete foto’s.

“The bondage we are born into is the bondage we cannot see.”
~R. Scott Bakker